A lua de gât: 5 boli care încep cu o durere în gât

Iritație, uscăciune, durere în gât – un simptom periculos, în primul rând pentru că se poate transforma într-o varietate de boli. Mai mult decât atât, ele necesită un tratament total diferit.Acesta este motivul pentru care tratamentul în timp util va salva de consecințele periculoase.

Leziune (arsură sau rană)

Cel mai frecvent caz este acela de a vă răni gâtul cu o crustă de pâine sau de a înghiți întîmplător ceai fierbinte. Microtraumele mucoaselor sunt extrem de neplăcute, poate începe chiar și un atac de panică. Încercați să evaluați în mod corespunzător starea Dvs. - dacă vătămarea este semnificativă, atunci consultați neapărat un medic.În cazul în care starea generala de sanatate este normală, atunci luați o pastilă pentru dureri în gât cu acțiune antiseptică, antimicrobiană. E bine dacă medicamentul are și un efect anestezic, acesta va "îngheța" senzațiile neplăcute, iar acest lucru vă va ajuta să uitați imediat de problemă.

Alergie

Simțiți iritație insuportabilă în gât, în timp ce mucoasa s-a inflamat și s-a înroșit.Principalul pericol al acestei afecțiuni este acela că scade imunitatea locală. Iar la întâlnirea cu un virus sau o infecție, probabilitatea de îmbolnăvire devine extrem de ridicată. În acest caz, împreună cu un antihistaminic, merită, de asemenea, să luați un medicament pentru dureri în gât - în mod ideal, este un comprimat de supt,care în același timp va avea un efect analgezic, și vă va scăpa de senzațiile neplăcute.De asemenea, este important mediul în care vă aflați - faceți curățenie umedă, aerisiți încăperea, dacă este posibil, porniți umidificatorul. Aerul nu trebuie să fie uscat.

Infecția virală (IRA)

Atunci când durerea în gât este însoțită de o creștere a temperaturii corpului, nas înfundat, slăbiciune generală, putem vorbi despre o infecție respiratorie acută cauzată de un virus.Aceasta necesită o abordare integrată. Dacă starea de sănătate este severă, atunci nu ezitați să apelați la un medic - el va prescrie un tratament antiviral. Depinde mult de pacient:

  • respectați regimul de repaus la pat, pentru a nu suprasolicita organismul;
  • beți mai multe lichide calde - acestea jută la detoxifierea organismului;
  • clătiți-vă gâtul cu decocții pe bază de plante - pentru a curăța local cavitatea orală și organele respiratorii externe;
  • administrați medicamentele topice– comprimatele pentru dureri în gît și spray-uri pentru nas înfundat, cu scopul de a ameliora strea generală.

Faringita

Gât uscat, durere la înghițire - un semn de inflamație a faringelui, faringită.Poate apărea de sine stătător (de altfel, adesea ca o boală psihosomatică), și împreună cu un nas înfundat și tuse după o hipotermie prelungită.Tusea agravează starea, de aceea este important să se elimine imediat inflamarea laringelui - perfect fac față acesteia medicamentele topice. Restul recomandărilor sunt aceleași ca și pentru IRVA.

Amigdalita

Este ușor de distins prin placa albă caracteristică de pe amigdale. Pe lângă durerea acută, pacientul are și ganglionii limfatici inflamați, febră, iar în general există semne de intoxicare - slăbiciune generală, greață, cefalee. Este periculos să tratați amigdalita cu remedii populare.Nu este suficient doar să se creeze condiții adecvate pentru recuperare. Complicațiile care pot apărea din cauza unei terapii necorespunzătoare afectează rinichii, inima și articulațiile. Consultați neapărat un medic!

Remediul potrivit pentru dureri în gât - un comprimat de supt

Cu cât începeţi tratamentul mai devreme, cu atât rezultatul va fi mai bun. Acesta este un adevăr medical valabil și în cazul unei dureri în gât. Indiferent de cauză, este important să se elimine imediat din mucoasa faringiană germenii și agenții patogeni.Iar modalitatea cea mai convenabilă și accesibilă este să începeți imediat administrarea comprimatelor de supt pentru durere în gât.

Farmaciștii germani au elaborat un astfel de medicament pe baza a trei componente - Clorhexidina, Tirotricina și Lidocaina. O astfel de combinație puternică va ușura rapid inflamația și infecțiile gurii și gâtului - amigdalita, faringita, IRA, și, de asemenea, ajută în caz de stomatită, gingivită, parodontită, glosită și alte afecțiuni, când este dificil de înghițit sau persistă durerea în gât.

Trachisan – în toate tipurile de dureri în gât! Găsiți în farmacie!

Comprimatele de supt Trachisan cu acțiune antiseptică, antimicrobiană și analgezică Comprimatele de supt Trachisan cu acțiune antiseptică, antimicrobiană și analgezică

Imediat după apariția simptomelor neplăcute în zona gâtului, începeți să luați comprimatele de supt pentru dureri în gît Trachisan cîte o pastilă la fiecare 2 ore. În majoritatea cazurilor, boala se retrage după 2-3 zile, dar pentru a consolida efectul tratamentului, merită să continuăm administrarea încă 1-2 zile cu o periodicitate de 1 comprimat la fiecare 4 ore.