Dureri în gât? Tratament rapid

Durere în gât, tuse, bronșită… Fără un tratament adecvat, răceala se dezvoltă rapid. Ținem minte cum să reacționăm la primele simptome ale unei răceli, când trecerea de la un anotimp la altul ne testează imunitatea.

Multe studii arată că, dacă luați măsuri în termen de 12 ore de la debutul durerii în gât, chiar dacă este cauzată de o infecție, boala va decurge mai ușor.Dacă sperați că "va trece de sine stătător", atunci a doua zi boala se va manifesta ca bronhospasm, tuse uscată și debilitantă.

Express-soluția №1: comprimatele împotriva durerii în gît

Medicamentul cu acțiune locală nu va fi niciodată inutil în trusa de prim ajutor. Dacă durerea din gât este un simptom al bolii respiratorii acute sau al alergiilor, atunci când este absorbit, comprimatul imediat hidratează mucoasa, are un efect antibacterian și anestezic, eliminând edemul mucoasei.

Farmaciștii germani recomandă alegerea medicamentelor cu eficacitate dovedită și acțiune versatilă.Spre exemplu, comprimatele de supt Trachisan împotriva durerii în gît conține atât componente antimicrobiene, cât și anestezice. adică, preparatul și vindecă și, concomitent, are un efect analgezic.

Trachisan – Comprimatele de supt Trachisan împotriva durerii în gît . Cumpărați pentru un adult și copil!

Trachisan are un efect antimicrobian în caz de durere în gât, precum și unul anestezic Trachisan are un efect antimicrobian în caz de durere în gât, precum și unul anestezic

4 avantaje ale comprimatelor de supt Trachisan

  • ● Trei acțiuni într-o pastilă: antibacteriană, antiseptică și analgezică.
  • ● Compoziție eficace În comprimatele împotriva durerii în gât Trachisan cu eficacitate dovedită– Tirotricina, Clorhexidina și Lidocaina
  • ● Recomandat chiar și copiilor. Medicamentul a trecut testele necesare pentru siguranță și medicii îl recomandă chiar și copiilor care au învățat deja să dizolve singuri pastila - de la vîrsta de 4 ani.
  • ● Fără zahăr! Aceste comprimate de supt pentru durere în gât sunt recomandate pacienților cu diabet zaharat. În plus, chiar și în cazul utilizării prelungite, acestea nu cauzează deteriorarea dinților.

La primele simptome se recomandă dizolvarea unui comprimat Trachisan la fiecare două ore. Acesta este regimul optim pentru a lua boala "de gât".

Express-soluția №2: gargare

Clătirea gâtului cu diferite soluții pe bază de plante și soluții saline este ineficientă în sine, dar este extrem de utilă în combinație cu alte tratamente. Bacteriile patogene au proprietatea de a se acumula în țesuturile libere ale mucoasei (de exemplu, în amigdale), deci este necesară curățarea laringelui și a cavității nazale la fiecare 2 ore. Apa nu trebuie să fie fierbinte, ca să nu ardeți și să nu uscați gâtul.

Express-soluția №3: apa minerală

Potrivit unor studii, în timpul bolii, echilibrul acid al organismului este întrerupt, medicii spun că "mediul devine acid". Pentru a-l restabili, beți cel puțin doi litri de apă minerală. Un alt lucru important este regimului corect de băut în timpul bolii - împreună cu lichidul , organismul se detoxifică.

Express-soluția №4: somnul adînc

Studiile arată că odihna la pat este una dintre principalele măsuri în tratarea IRA. Acest lucru se datorează faptului că celulele imune funcționează mai bine atunci când ne odihnim. De aceea, atunci când apar primele simptome ale bolii, chiar dacă sunt la fel de inofensive la prima vedere, cum ar fi o durere în gât, trebuie să vă culcați mai devreme.

Express-soluția №5: alimente moi și sănătoase

Pentru următoarele 12 ore, următoarele produse sunt interzise:

  • marinate și murături - din cauza conținutului de sare și condimente;
  • semințele – irită mucoasa gâtului;
  • pâinea - crusta poate afecta gâtul uscat.

Și, dimpotrivă, este de dorit să se includă în dietă, chiar dacă durerea este atât de acută încât nu aveți dorința de a mânca:

  • ceapă și usturoi,
  • citrice,
  • produse lactate,
  • piureu din boboase.

Toate aceste produse conțin vitamine și fitoncide, care întăresc imunitatea, permițând astfel organismului să facă față mai repede agenților patogeni– fie că este vorba de viruși sau de bacterii periculoase. Produsele bogate în fibre - legume și fructe - ajută în plus la curățarea corpului de toxine.